PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Johannesburg & Santiago & Zagreb (ATP) / FED Cup (WTA) 31 Ocak - 6 Şubat

Barkın
01-30-2011, 23:02
ATP Johannesburg

Type: ATP 250
Surface: Hard
Date: Jan 31 - Feb 6 2011
Tournament website: http://www.satennisopen.co.za/2011/

ATP Santiago

Type: ATP World Tour 250
Surface: Red Clay
Date: 31 January - 6 February
Tournament website: http://www.movistaropen.cl/ (http://www.movistaropen.cl/)

ATP Zagreb

Type: ATP 250
Surface: Hard
Date: 31st of Januray - 6th of February
Tournament website: http://www.zagrebindoors.com/

Barkın
01-30-2011, 23:03
http://i55.tinypic.com/301jxu9.jpg

MCenk23
02-01-2011, 12:29
Hocevar vs Zeballos

Maçın favorisi olarak Zeballos görünüyor fakat sezona daha hazır olan Hocevar.Sezon basında futures maçlarına çıktı ve 8 maçta 7 galibiyet aldı.Bu turnuvada da elemelerden geldi eli sıcak zemine rakibine göre daha alışık.2 isimde challenger oyuncusu ve toprak kort ta her an herşey olabiliyor özellikle bu tip maçlarda.Elemeleri rahat geçmeside Hocevar ın ayrı bir avantaj.Zeballos solak bir raket toprak kortu sever ancak sezon basında iyi oynadığı söylenemez.2 Challenger turnuvasına katıldı ve komik isimlere kaybetti.Bu orandan bu adama güvenmek çok akıllıca olmaz.Aralarında ki maçlarda 3-2 lik Zeballos üstünlüğü bulunuyor ancak Hocevar ın rakibini her maçta zorladıgınıda görmekteyiz.Güzel oranıyla Hocevar ilk tur sürprizini yapabilir.

Hocevar @ 2.35

MCenk23
02-02-2011, 05:40
Hocevar vs Zeballos

Maçın favorisi olarak Zeballos görünüyor fakat sezona daha hazır olan Hocevar.Sezon basında futures maçlarına çıktı ve 8 maçta 7 galibiyet aldı.Bu turnuvada da elemelerden geldi eli sıcak zemine rakibine göre daha alışık.2 isimde challenger oyuncusu ve toprak kort ta her an herşey olabiliyor özellikle bu tip maçlarda.Elemeleri rahat geçmeside Hocevar ın ayrı bir avantaj.Zeballos solak bir raket toprak kortu sever ancak sezon basında iyi oynadığı söylenemez.2 Challenger turnuvasına katıldı ve komik isimlere kaybetti.Bu orandan bu adama güvenmek çok akıllıca olmaz.Aralarında ki maçlarda 3-2 lik Zeballos üstünlüğü bulunuyor ancak Hocevar ın rakibini her maçta zorladıgınıda görmekteyiz.Güzel oranıyla Hocevar ilk tur sürprizini yapabilir.

Hocevar @ 2.35

sürpriz Monaco dan geldi ... 7-6 6-4

MCenk23
02-03-2011, 04:59
Dodig vs Marchenko

Ilya Marchenko vatandaşı Dolgopolov gibi oyun tarzına sahip returnlerde başarılı bir raket servisi çok sert olmasada etkili bir servisi var.Sert zemini seven bir isim.Dodig de Hırvat raket kendi evinde oynamasının avantajı ile oranlar kendi lehine biraz abartılmış.Onunda iyi servisleri var fakat Marchenko karşısında servisi düşerse maçı çok rahat kaybeder.Uzun rallylerde ve 2nd servislerde Marchenko kendisi çok zorlar.2 isimde 3 kez karşılaşmış 2-1 Marchenko üstünlüğü bulunuyor 1 kez ındoor da hatta geçen yıl yine burada Dodig i 6-4 6-2 geçmesini bilmiş Marchenko...Günün gizli favorisi aslında Marchenko görülüyor.Sadece ev sahibi olması sebebiyle oranlar Dodig lehine.2nd turda da ne kadar taraftar olur Zagrepte orasıda malum.

Marchenko @ 2.41

Barkın
02-04-2011, 15:49
Zeballos - Starace

Zeballos'u özellikle son 2 yıldır toprak kortta oynadığı iyi oyunla biliyorum sıralama olarak şu anda ilk 100'de bile olmamasına rağmen. Starace ile hiçbir zaman değişmeyen istikrarsız, dengesiz oyunuyla pek de sevmediğim, bu şekilde aklıma kazınmış bir oyuncu. Zeballos'a göre ATP Santiago gibi turnuvalardaki tecrübesi daha fazla; ancak oyun olarak Zeballos'tan özellikle de toprakta o kadar üstün olmadığını düşünüyorum Zeballos son Nalbandian galibiyetinden sonraki moralli haliyle Starace için asla kolay bir lokma değil. Tam bir üst maçı aslında ama Starace'in dengesizliğinden korktuğum için ve Zeballos'un kolay teslim olmayacağını, en az 1 set alacağını düşündüğümden bu maçta yüksek güvenle tercihim Zeballos +1.5 Set'den yana olacak. Bol şanslar :)

9/10: Zeballos +1.5 Set HC 1.66 @ 188bet

Barkın
02-04-2011, 23:26
Zeballos - Starace

9/10: Zeballos +1.5 Set HC 1.66 @ 188bet

İlk set 7-6 ile Zeballos'un!

Kazandı +5.94 :new_ukliam2:

Barkın
02-05-2011, 00:40
Groth - Schiavone

Bayanlar bu haftayı FED Cup'taki ilk tur maçlarıyla geçecekler. 1. Grup'ta İtalya ve Avustralya karşılaşıyor. Avustralya'da ilk maçta takımın yenisi Jarmila Groth, İtalya'nın son dönemdeki 1 numaralı ismi Francesca Schiavone ile karşılaşacak.

Schiavone'nin Avustralya Açık'ta gösterdiği mücadele mükemmeldi, özellikle de maç sonu çevirdiği maç puanlarında izleyenlere yaşattığı heyecan üst düzeydeydi.

Groth ise Avustralya Açık'ta yani evinde ilk maçta formsuz Wickmayer'e elenerek pek iyi sinyaller vermedi, geçen sezonun genelindeki oyununu pek korta yansıtamadı. Schiavone'nin bu maça kadar baya dinlenmiş olduğunu, yorgunluk faktörünün etkili olmadığını düşünüyorum yine de bu maçta açılmış olan 1.77'lik orana anlam veremiyorum. Sanırım Groth'un Avustralya Açık'ta yansıtamadığı ama geçen sene ortaya koymuş olduğu sert korttaki oyununa ve ev sahibi olmalarına yönelik açıldı bu oran. Yine de geçen sene çok rahat bir şekilde şampiyon olan ve Schiavone'nin de şampiyonlukta çok büyük payı olan İtalya bence Stosur bir süpriz yapmazsa çok rahat geçebilir Avustralya'yı. İlk maçta güçlü Schiavone ile son şampiyon İtalya iyi bir başlangıç yapar, 1.77 çok iyi bir oran Schiavone için şu maçta.

8/10: Francesca Schiavone 1.77 @ Pinnacle Sports

Barkın
02-05-2011, 13:36
Groth - Schiavone

8/10: Francesca Schiavone 1.77 @ Pinnacle Sports

Schiavone'den beni şaşırtan bir yenilgi geldi ilk maçta 6-7, 6-3, 6-3 :(

Kaybetti -8

Barkın
02-05-2011, 14:06
Dominika Cibulkova (Slovakya) - Petra Kvitova (Çek Cum.)

Dün geceki Schiavone faciasından sonra kendimi daha güvendiğim bir isme yöneltmeyi seçiyorum bu maçla birlikte. Son dönemde Kvitova WTA Tour'da izlediğim en iyi solak bayan tenisçilerden biri, Avustralya Açık'ta da rüştünü tekrardan ispatladığını düşünüyorum. Çok formda bir Zvonareva'ya karşı elenene kadar mükemmel mücadele etti özellikle de Pennetta maçında.

Cibulkova'yı ise Avustralya Açık'taki Wozniacki maçına kadar pek takip etme fırsatı bulamamıştım, o maçta beklediğimden daha fazla zorladı Wozniacki'yi. Set alarak daha da zorlayabilirdi; ama Wozniacki'nin rakibine basit hata yaptırma stratejisi doğrultusunda Cibulkova o kadar fazla basit hata yaptı ki, Wozniacki'nin 3 katı kadar elde ettiği güzel winner vuruşları bile onu kurtaramadı.

Bu maçta Cibulkova'nın işi Wozniacki maçından daha zor; çünkü karşısında Wozniacki gibi onu basit hataya zorlayan değil, direkt puan almak için savaşan bir rakip bulacak. Cibulkova'da aynı taktikle Kvitova gibi direkt 'winner' için oynayan bir tenisçi. Sene başındaki ilk turnuva olan Brisbane'da şampiyon olan Kvitova, orada 2. turda Cibulkova'yı 6-0, 6-4 ile çok rahat geçmişti. Bu sefer o kadar kolay bir maç olmasa da yine Kvitova'nın bariz üstünlüğüyle geçen bir maç olacağını düşünüyorum. Cibulkova elbette serinin 2. maçında eğer Hantuchova'da ilk maçı Safarova'ya kaybederse seyirci avantajını kullanarak baskı kurmak isteyecektir Kvitova üzerinde. Yine de Kvitova'nın artık oynadığı Grand Slam yarı finalleri, çeyrek finalleriyle bu baskıya alışık olduğunu ve aldığı güzel winner puanlarıyla seyircinin sesini maçın belli bir kırılma noktasından sonra bastıracağını düşünüyorum. Bu maçta Kvitova'ya güvenim çok yüksek bu nedenle güveni 9/10 seviyesine kadar çekiyorum.

9/10: Petra Kvitova 1.72 @ 5Dimes

Barkın
02-05-2011, 18:34
Dominika Cibulkova (Slovakya) - Petra Kvitova (Çek Cum.)

9/10: Petra Kvitova 1.72 @ 5Dimes

6-2, 6-3

Kvitova mükemmel oynadı, maçın kilidi maç öncesi bahsettiğim gibi winnerlardaydı Kvitova 28-8 üstündü maç boyunca. Böylece önce Safarova'nın, sonra da Kvitova'nın galibiyetiyle Çek Cumhuriyeti seride 2-0 öne geçerek baya rahatlamış oldu...

Kazandı +6.48

Barkın
02-06-2011, 00:19
Kevin Anderson - Somdev Devvarman

Anderson tam bir sert kort oyuncusu, ATP'de özellikle geçen sezon daha çok kendini zihinlerimize kazımış olsa da 2008'de Las Vegas'ta ilk ATP Tour finalini oynamış, Johannesburg'da oynayacağı bu final 2. si olacak. 2011 sezonuna başlarken Brisbane'da bir yarı final görmüştü yine bir sert kort turnuvasında ve yine bir sert kort turnuvası olan Atlanta'da geçen sene yarı final görmüştü. Daha henüz bir ATP Tour şampiyonluğu yaşamamış olan Kevin Anderson ülkesindeki bu turnuvada kupaya bence çok yakın.

Karşısındaki Devvarman'ı daha önceleri bir çok turnuvada görmüş olsam da, daha çok geçen sene İzmir Challenger'da Marsel İlhan'ı yendiği maçta yakından tanıma fırsatı buldum. Onun da iyi bir sert kort oyuncusu olduğunu söylemek mümkün, Anderson kadar olmasa da o da son dönemde yükselişte olan ve ilk 100'e girmeyi hedefleyen bir isim. Daha önce 2009'da Chennai'de 2 sette sert kortta Cilic'e kaybetmiş, bu 2. finali olacak.

Daha önceleri bu ikili geçen seneki Amerika Açık'ta ilk kez karşılaşmışlar ve oradan 3-0 ile beklendiği gibi bariz bir üstünlükle Kevin Anderson galip ayrılmış. Bu maçta da Kevin Anderson'un yine bariz üstünlüğüyle maçı domine etmesini bekliyorum, özellikle sert servislerini Mannarino maçının son 2 setinde olduğu gibi devreye sokarsa belki -4'lük handikap bile gelebilir; ama bir final maçında fazla riske girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Kevin Anderson ev sahibi olmanın da avantajıyla, ilk ATP Tour kupasına 2 sette ulaşacaktır maçı fazla uzatarak karşısındaki ondan daha tecrübesiz olan rakibine fırsat vereceğini sanmıyorum. Bol şanslar... :)

6/10: Kevin Anderson 2-0 2.00 @ William Hill

Barkın
02-06-2011, 19:57
Kevin Anderson - Somdev Devvarman

6/10: Kevin Anderson 2-0 2.00 @ William Hill

4-6, 6-3, 6-2

Anderson yine aldı kupayı; ama 0-1'den 2-1'e maçı çevirmek durumunda kaldı ilk seti kaybettiği için...

Kaybetti -6